Skip links

Webtekstenschrijven.be

Waarom heeft mijn website zo weinig bezoekers?

Het is misschien een beetje hard om te zeggen maar er zijn wel een tiental redenen waarom je website te weinig bezoekers aantrekt. En vaak gaat het om een combinatie van redenen. Daarom sommen we er een aantal op.

dddddddddddddddddddddddddd

Onvindbaar via zoekwoorden, dus weinig bezoekers

Je website kan niet gevonden worden via Google, door een gebrek aan SEO. In dit geval moeten bezoekers je website op een andere manier hebben ontdekt, bijvoorbeeld via vrienden. En dan is je potentieel heel beperkt natuurlijk.

Een zwakke look & feel

Je website heeft een zwakke look & feel. Daarom verlaten bezoekers je site al heel snel. Een tweede pagina bekijken is vaak al te veel. Denk eraan dat bezoekers de lat hoe langer hoe hoger leggen. Hoe hoog? Een goede vergelijkingsbasis zijn je concurrenten. Hoe professioneler, mooier en gebruiksvriendelijk hun websites eruit zien, hoe harder jij je best zal moeten doen. En vertrouw daarbij niet alleen op jezelf, vraag anderen wat ze van jouw website en die van je concurrenten vinden. Zo zorg je voor een objectiever oordeel om mee aan de slag te gaan. Op zoek naar eigentijdse ideeën hieromtrent? Contacteer Red Pepper.

Jouw teksten verbeteren?
Contacteer ons.

Contacteer ons

Vragen blijven onbeantwoord

Je content geeft geen antwoorden op de vragen waar de lezer mee zit, of de content is ondertussen verouderd. Het gevolg is dat je bezoekers nooit meer terugkomen.

PS Het kan ook dat je in een sector zit met veel concurrentie, die actief inzet op SEO. In dat geval zal je extra hard moeten knokken om een plaatsje te veroveren.

Niet gebruiksvriendelijk opgebouwd, dus onvoldoende bezoekers

Je website is niet gebruiksvriendelijk opgebouwd en frustreert de bezoeker, zodat die snel weer verdwijnt.

Google houdt niet van je website

Bijvoorbeeld omdat je:
– geen backlinks hebt
– site niet mobielvriendelijk is
– teksten gekopieerd zijn van andere websites
– meerdere websites hebt voor dezelfde producten

PS Het kan ook dat je website nog maar enkele weken online is en dat Google hem nog niet gevonden en/of verwerkt heeft. Een andere mogelijkheid is dat je Google onbedoeld hebt laten weten om de inhoud van een pagina niet te indexeren.

Het hebben van een website is fijn, maar pas zinvol als je ook bezoekers hebt die tevreden zijn van hun bezoek, en daarom met plezier terugkomen. Door dit artikel te lezen bewijs je alvast dat je je probleem erkent. En dat is de eerste stap. Veel succes met de volgende!